Panimoita ja panimoravintoloita Suomen pääkaupungissa

Tervetuloa helsinkiläiseen panimoiden ja panimoravintoloiden maailmaan. Esittelemme kolme erittäin laadukasta panimoravintolaa pääkaupunkiseudun sydämessä. Minkälainen olut on sinun suosikkisi? Tule maistelemaan ravintoloiden huikeaa tarjontaa.

Bryggeri-panimoravintola palvelee Sofiankadulla

Monien helsinkiläisten tuntemama Bryggeri-panimoravintola tarjoaa panimon omia, herkullisia oluita sekä todella tyylikkäästi aseteltuja ja suussa sulavia aterioita á la Carte -listalta aina keittiön päivittäisinä aukioloaikoina. Ravintolasta löytyy iltaisin myös pientä suolaista purtavaa oluen kyytipojaksi. Ravintola tarjoaa asiakkaille huikeita elämyksiä, sillä oluen valmistusta ja panimomestarin työtä voi seurata paikan päällä. Uudet suosikkimaut kehitellään aina sesonkien mukaisesti. A la Carte -aterioiden ohella on tarjolla myös suosittua ”aitoa ja alkuperäistä baariruokaa”.

Maistuvan oluen valmistaminen

Oluen valmistusprosessi on melko pitkä, eli miten olut valmistuu ohramaltaasta asiakkaan olutlasiin? Katsotaanpa. Jokaisessa panimossa ja panimoravintolassa työskentelee panimomestari, joka on huolella valinnut oikeat raaka-aineet oluen valmistusta varten. Erityyppisten oluiden valmistukseen käytetään Bryggeri-panimoravintolassa aina kotimaista mallasohraa. Oluen valmistamiseen tarvitaan olueelle makua ja luonnetta antavaa humalaa sekä sopiva hiivakanta, jotka takaavat oluen aidon, raikkaan lopputuloksen.

Maistuvan oluen valmistus aloitetaan niin sanotussa mäskäyskattilassa, johon panimomestari annostelee ”täydellisen” mallassekoituksen, josta keitetään vierre. Keiton loppuvaiheilla se viimeistellään humalankukilla, jonka jälkeen nuori jäähdytetty olut laitetaan käyntiin huolella valikoidun hiivan avulla. Sopivan ajan kuluttua aloitetaan kypsytys tankeissa. Lopuksi ammattitaitoinen panimomestari varmistaa laadun, ja elämyksellinen, ainutlaatuinen olut on valmista asiakkaan nautittavaksi.

Bruuveri-panimoravintola palvelee Fredrikinkadulla

Kampin kauppakeskuksessa Fredrikinkadulla palvelee tunnettu Panimoravintola Bruuveri pienpanimoineen. Ravintola järjestää olutmaistiaisia, joissa paikan päällä valmistettua olutta voi nauttia asiantuntijan läsnäollessa. Panimoravintola Bruuverin valikoimiin kuuluu myös niin sanottu ”koeputki”, eli täsmätuote sisältäen neljää erilaista olutta pieninä annoksina. Ei muuta kuin maistelemaan ja ihastumaan!

Mikkeller-panimo palvelee Kalevankadulla

Tanskalainen Mikkellerin panimobaari kuuluu Helsingin uusimpiin panimoihin. Helsingin Kalevankadulla sijaitseva panimobaari tarjoaa baarin omaan tuotantoon perustuvia todella maistuvia oluita. Baarista löytyy 20 oluthanaa, jonka lisäksi tarjolla on huikea valikoima erilaisia pullo- ja tölkkioluita. Ravintolassa voi nauttia myös herkullisia tanskalaisia voileipiä, eli smörrebrödejä. Kannattaa tulla maistelemaan vaikka kauempaakin, makuelämys on aivan mahtava.