Helsinkiläiset pienpanimot

Helsinkiläiset pienpanimot ovat keskittyneet paljolti kantakaupungin alueelle. Varsinkin Kallion alueella toimii useampia pienpanimoita. Keskustan alueelta taas löytyy panimoravintoloita, joissa asiakkaat voivat nautiskella olutvalikoimasta seuraten samalla oluen valmistusta. Olutta osataan panna myös keskustan ulkopuolella; metro Itä-Helsinkiin vie sinut urbaanin lähiöoluen lähteille niin Herttoniemeen kuin Mellunkyläänkin. Entä miten olisi merellinen saariseikkailu Suomenlinnan historialliseen miljööseen paikallista olutta maistelemaan? Tässä muutama helsinkiläispanimo, joiden tuotteisiin jokaisen olutharrastajan kannattaa tutustua. Mainitut panimot eivät ole erityisessä järjestyksessä, lisäksi joukosta uupunee joitakin erinomaisia pienpanimoita. Alla listatuista pienpanimoista on kuitenkin helppoa aloittaa, ja selaimesi hakukone antaa lisää tietoja helsinkiläisistä oluenvalmistajista.

Kantakaupungin ja Helsingin keskustan pienpanimoita

Vallilan Panimo

Vuonna 2015 perustettu Vallilan Panimo toimii vanhan lääketehtaan maisemissa. Tuotteet ovat urbaanisti nimettyjä, ja niistä voisikin koostaa kokonaisen mainostarinan: ”Heitä huiviin Huivi-olut, pyyhi Kyyneleet ja vielä ilta Saunassa. Kun tulee Myöhä ja tekee vielä mieli Puistoon, voit kulkea Katua pitkin Vallilan Utuun”. Vallilan Panimossa järjestetään maistelukierroksia. Nilsiänkadulla sijaitsevassa myymälässä on esillä myös vaihtuva taidenäyttely.

Stadin Panimo

Stadin Panimo toimii Helsingin Suvilahdessa. Palkittu mikropanimo on kerryttänyt kokemusta oluenvalmistuksesta jo parinkymmenen vuoden ajan. Stadin Panimosta on mahdollista tilata pullo- ja hanaoluita omalla etiketillä sekä satsi täysin uniikkia omaolutta.

Suomenlinnan Panimo – Sveaborgs Bryggeri

Jo Suomenlinnan Panimon majakkalogo viestii merihenkisyydestä. Vuonna 1995 perustettu paikallispanimo jatkaa saaren oluenvalmistuksen perinteitä. Historian havina tuntuu myös tuotenimissä kuten Wrede Brown Ale, Gerdes Gose.

Panimoravintolat

Panimoravintola Bruuveri

Fredrikinkadulla toimii Bruuverin Social Brewing Lab eli ”Labra”, ravintolan oma pienpanimo.

Panimoravintola Bryggeri Helsinki

Bryggeri Helsinkiin teet alle kahdeksan henkilön pöytävaraukset helposti nettikalenterissa.

Pien Brewpub

Hämeentielle kesällä 2020 avattu panimoravintola. Pien aloitti toimintansa olutravintolana ja juomien maahantuojana laajentaen vihdoin toimintansa omaan panimotuotantoon. Ravintola tarjoilee myös ruokaa.

Teerenpeli Kamppi

Teerenpeli- olutravintolaketjun panimotuotteet valmistetaan pääosin Lahdessa, mutta Teerenpeli Kampin tiloissa tuotetaan pieniä määriä erikoisoluita, jotka ovat nautittavissa ainoastaan paikan päällä.

Itä-Helsingin pienpanimot

ETKO Brewery

Kolmen oluesta innostuneen kaveruksen vuonna 2017 perustama pienpanimo, joka toimii Herttoniemen Sahaajankadulla.

Itä-Helsingin Panimo

Itä-Helsingin Panimon Tabu-lager, Kissa ja Itä-Helinki Pale Ale ovat maisteltavissa Humikkalanrinne 1:ssä Helsinki Beer Factory -nimisessä ravintolassa.