Panimo

Ohranan oluet tehdään käsityönä, joten jokainen erä on ainutlaatuinen. Panimo sijaitsee ravintolan kellarissa. Todellista lähijuomaa!

Oluen paneminen

  1. Rouhittu mallas mäskitään mäskikattilassa veden kanssa.
  2. Mäski siivilöidään ja siirretään keittokattilaan.
  3. Nyt keitetään. Tänne lisätään humala! Ja mahdolliset mausteet.
  4. Tämä jälkeen vierre eli sokeripitoinen neste – josta tulee käymisen jälkeen olutta – jäähdytetään.
  5. Siirtyminen käymisastiaan.
  6. Vierre ilmataan ja hiivataan. Happea lisätään, jotta hiiva lisääntyy. Muhiminen kestää 4-7 päivää.
  7. Käynyt olut siirretään kylmähuoneeseen jälkikäymään. Siellä se myös karbonoidaan, eli lisätään hiilidioksidia kuplien vuoksi. Tämä kestää 2-4 viikkoa oluesta riippuen.

Herkullinen olut on valmista nautittavaksi suoraan Krouvin hanasta.