Aitoa makua Helsingin panimoista

Oletko koskaan kuullut panimoista ja panimoteollisuudesta? Mistä silloin puhutaan? Tutkitaanpa asiaan hieman tarkemmin. Panimot ovat oluita joko käsityönä tai koneellisesti valmistavia alueellisia pienpanimoita tai monikansallisia yrityksiä. Panimot erotetaan toisistaan valmistamiensa oluttyyppien ja paikan koon mukaan. Yleisesti olemassa on pienpanimoita, panimoravintoloita, contract brewery eli sopimusvalmistajia, alueellisia panimoita, craft brewer eli käsityöläispanimoita ja makropanimoita, joka tarkoittaa pienpanimoiden vastakohtaa. Tutustutaan seuraavaksi Helsingissä toimiviin panimoalan yrityksiin, tule mukaan panimoiden tunnelmaan!

Helsinkiläisiä laatupanimoita

  • Vallilan Panimo

on perustettu vuonna 2015. Kysymyksessä on helsinkiläinen pienpanimo, jossa olut kehitetään, keitetään ja pakataan. Maistuvissa tuotteissa on yksilölliset reseptit ja oluessa on puhdastakin puhtaampi, poreileva maku. Paikan suosituimpia oluita ovat Huivi, eli Bohemian Pilsner 5,0 %, joka on böömiläistyylinen, päärynäinen ja yrttinen seurustelujuoma kala-, äyriäis- tai kasvisruokien kumppaniksi. Toinen suosittu olut on Usva New England IPA 5,5 %, jossa maistuvat aidot trooppiset hedelmät, kuten cantaloupe-meloni, mango ja ananas sekä pirteänä vivahteena raikas greippi.

  • Perhon Panimo

Perhon Panimo toimii Helsingin Etu-Töölössä ja on osa Perhon ravintolaa ja Liiketalousopistoa. Panimo on Suomessa erittäin tunnettu, jonka lisäksi yritys on Helsingin vanhin ja pienin toimiva panimo. Perhon Panimo valmistaa käsityönä olutta. Huikea paikka panimon omien oluiden nauttimiseen on Perhon Ravintola, jossa on monipuolinen ja vaihtuva valikoima herkullisia panimon laatuoluita. Perhon Panimon suosituin ja myydyin tuote on miellyttävän pehmeä Perhon Rohkea -olut, jota kannattaa tulla maistelemaan kaikkialta Suomesta. Kysymyksessä on laatutuote, jonka miellyttävää makua ei voi koskaan unohtaa. Tervetuloa legendaariseen Perhon ravintolaan olueelle, lounaalle tai À la Carte -aterialle maistamaan paikan maistuvia olutnautintoja.

  • Suomenlinnan Panimo

Suomenlinnassa panimotoiminnalla on pitkät perinteet, sillä alueella toimi jo 1700–1800-lukujen vaihteessa panimo, joka osaltaan varmisti, että alueella työskentelevät janoiset työntekijät jaksoivat päivittäin rakentaa Viaporin linnoitusta. Suomenlinnan Panimo tarjoaa herkullisia kausioluita tai vaikkapa monien asiakkaiden suosimaa mustaherukalla maustettua Gerdes Gose -hapanolutta. Panimosta valmistuu paitsi makuhermoja hivelevää olutta, myös laadukasta siideriä. Suosittu Tin Soldier’s Original Black Apple (7,5 til-% siideri) herättää henkiin aromikkaiden omenoiden syvimmän olemuksen.